Početna stranica Press Kontakt
separator
Buderus
Info-centar Press Kompaktan i štedljiv kotao

Kompaktan i štedljiv kotao

Predstavljamo Vam novi plinski kondenzacijski zidni kotao Logamax plus GB072. Isporučivati će se u veličinama učinka 20 i 24 kW, izuzetno kompaktnih gabaritnih dimenzija 84 x 44 x 35 cm (V x Š x D). Sa svojim milijun puta provjerenim lijevanim izmjenjivačem topline od Al-Si legure, ovaj kotao postiže standardni koeficijent korisnosti do 109 %, svedeno na donju ogrjevnu vrijednost Hi. U serijskoj izvedbi ugrađena crpka visoke učinkovitosti, regulirana preko broja okretaja i razreda energetske učinkovitosti A, kao i novi digitalni regulator instaliran u kotlu, jamče vrlo malu potrošnju električne energije, uz minimalne gubitke u stanju pripravnosti za pogon.

Kotao je razvijen na osnovi praktičnih iskustava i za primjenu u praksi. To se među ostalim pokazuje u jednostavnosti održavanja i servisiranja, gdje se npr. zahvaljujući dobroj pristupačnosti i označavanju priključnih stezaljki bojom, štedi na vremenu instalateru grijanja tijekom električnog instaliranja.

Buderus je posvetio posebnu pozornost jednostavnom posluživanju i lakom podešavanju kotla Logamax plus GB072. Tako se npr. bazni regulator Buderus BC20 odlikuje dobrom preglednošću, velikim zaslonom s lako razumljivim simboličkim oznakama, kao i velikim tipkama. Regulator je zaštićen poklopcem i lako je pristupačan s prednje strane. Upravljački uređaj RC35 dodatno pruža visoku udobnost posluživanja. Tekstualni zaslon kotla Logamatic RC35 straga je osvijetljen i posebno jednostavan za očitavanje. Uz pomoć ovog zaslona korisnik kotla može brzo dobiti tražene informacije o pogonu instalacije grijanja i prema potrebi može izvršiti nova podešavanja.

Logamax plus GB072 može se s ostalim Buderus komponentama izuzetno dobro povezati u sustav, npr. sa solarnim kolektorima za pripremu potrošne tople vode, s pripadajućom solarnom kompletnom stanicom i solarnom regulacijom.
Logamax plus GB072
Tekst uz sliku:
Kompaktan i štedljiv: Buderus plinski kondenzacijski kotao Logamax plus GB072


Logamax plus GB072 (jpg)
Tekst Kompaktan i štedljiv kotao (doc)