Početna stranica Press Kontakt
separator
Buderus
Info-centar Press Kompletno regulirano

Kompletno regulirano

Buderus dopunjuje svoj program solarnih proizvoda. Pored regulacija solarnog sustava SM10, FM443 i FM244 mogu se sada nabaviti novi, neovisni solarni regulatori i kompletne solarne stanice.

Uz solarne regulacije sustava SM10, FM443 i FM244, koje je moguće integrirati, sada postoje i nove, neovisne solarne regulacije i kompletne solarne stanice.

Kod solarne regulacije imate izbor između tri izvedbe: Logamatic SC10, SC20 i SC40. Solarni regulator Logamatic SC10 kao standardni regulator razlike temperature ima jedan izlaz sa sklopkom te dva ulaza za osjetnik. Moguće ga je koristiti kao regulacijski uređaj za solarne instalacije, kao graničnik povratnog voda i za restrukturiranje spremnika te je koncipiran za zidnu montažu. Već u solarnoj stanici integriran je Logamatic SC20 za standardne solarne sustave za zagrijavanje pitke vode - kao alternativa ovaj se regulator može montirati i na zid. Jednim izlazom sa sklopkom i tri ulaza za osjetnike za jedan kolektor i dva osjetnika spremnika, Logamatic SC20 nudi veći spektar učinaka. Pozadinski osvijetljeni LCD zaslon s animiranim piktogramom instalacije nudi brze i lako razumljive informacije o stanju pogona solarne instalacije. Buderus filozofijom „pritisni i okreni“ i novim dizajnom regulator se savršeno uklapa u postojeći program proizvoda.

Ovo vrijedi i za solarni regulator Logamatic SC40. Novi multifunkcijski regulator za najrazličitije solarne hidraulike također je integriran u solarnoj stanici ili se može montirati na zidu. 27 unaprijed programiranih hidraulika sustava olakšavaju stručnjaku za grijanje podešavanje regulatora. Odabrana se hidraulika prikazuje kao animirani piktogram na grafičkom zaslonu. Tamo se korisnik instalacije može informirati na primjer o statusu pumpi i ventila, solarnom učinku ili različitim temperaturama. Dodatne funkcije kao Double Match Flow, pogon restrukturiranja ili termička dezinfekcija povećavaju korist. Logamatic SC40 ima pet izlaza sa sklopkama i osam ulaza za osjetnike, jedan ulaz za mjerni dio volumnog protoka za registriranje količine topline.

Svi dijelovi potrebni za pogon i sigurnost solarnog kruga spojeni su kod novih Buderus kompletnih solarnih stanica Logasol KS u jednu unaprijed montiranu jedinicu. Novost je integrirani ispust zraka, tako je do sada potreban odzračnik na krovu postao nepotrebnim. Za punjenje i puštanje u pogon moguće je spojiti stanicu za punjenje Logasol BS01 direktno na kompletnu solarnu stanicu. Još jedna novost je solarna stanica s jednim ogrankom, koja na primjer u kombinaciji s kompletnom solarnom stanicom s dva ogranka omogućuje korištenje drugog spremnika ili polja kolektora.

Tim opsežnim funkcijama novi kompletni solarni sustavi pokrivaju širok spektar - od malih solarnih sustava u obiteljskim kućama do velikih postrojenja s 50 kolektora. Po izboru su solarni regulatori SC20, SC40 ili solarni modul SM10 već integrirani.
Logamatic SC40
Tekst uz sliku:
Nova solarna regulacija SC40 ispunjava različite zahtjeve. 27 programiranih sustavnih hidraulika olakšavaju podešavanje i puštanje u pogon.


Logamatic SC40 (jpg)
Kompletno regulirano (doc)
Buderus sustav grijanja
Tekst uz sliku:
U Buderus sustavu grijanja sve pojedine komponente su međusobno usklađene, što omogućava visoku učinkovitost.


Buderus sustav grijanja (jpg)